2023 TOPSPİN BİLKENT YAZ LİGİ

Takım listeleri Maç programı Puan Durumu Maç Sonuçları
  • Takımlar için son başvuru tarihi 5 Mayıs 2023.

  • Tenis Ligi Kadınlar ve Erkekler 1 ve 2’nci liglerinden oluşur.

  • Oyuncular tek bir ligden katılım sağlayabilirler.

  • Maçlar başladıktan sonra koordinatör tarafından oyuncuların kategori değişiklikleri yapılması durumunda; o takıma ilave oyuncu transfer hakkı verilebilir ve takım listelerindeki oyuncu sınırlamasında değişiklik yapılabilir.( oyuncunun üst kategoriye taşınması durumunda ).

  • 1’nci lig Erkekle’ de  M+, M, A+, A, B kategorileri, 2’nci ligde B, C, D kategorileri oyuncuları katılabilir.

Kaptanlar, karşı takımın maç dizilişi ve oyuncu kategorileri ile alakalı itirazlarını listeler verildikten sonra 15.dakika içerisinde (single - double ayrı değerlendirmek üzere) yazılı bir şekilde lig koordinatörüne bildirmek zorundadır. Bu süre sonunda yapılan itirazlar geçerli sayılmayacaktır.

  1. Puan sistemi:

  1. Her maç 1 puan üzerinden değerlendirilecektir.

  2. Puan sistemi, Kadın ve Erkek, 1. ve 2. Lig için aynı şekildedir.

  3. Takımların maçlardan aldıkları puanlar Play-Off sıralamasını belirleyecektir.

  1. Galibiyet; 1 puan

  2. Mağlubiyet; 0 puan alır.

  1. Takım sıralamalarının belirlenmesinde aşağıdaki kriterler uygulanacaktır.

  1. Puan en fazla olan takım üst sırada yer alacak

  2. İki takım arasında puan eşitliğinde, iki takım arasındaki maçı kazanan takım üst sırada yer alacak

  3. Üç veya daha fazla takımın puan eşitliğinde ise sıralamada üstte yer alacak takımlar sırasıyla aşağıdaki kriterlere göre belirlenecektir.

  4. Aldığı Maç Sayısı – Verdiği Maç Sayısı büyük olan, bu eşitse,

  5. Aldığı Set – Verdiği Set farkı daha büyük olan, bu eşitse,

  6. Aldığı Oyun – Verdiği Oyun farkı büyük olan, bu eşitse,  

  7. Aldığı Maç Sayısı fazla olan, bu eşitse,

  8. Aldığı Set sayısı fazla olan, bu eşitse,

  9. Aldığı Oyun sayısı fazla olan, bu da eşitse,

  10. Takımlar arasında sıralama maçı oynatılır.

  1. Maç formatı:

  1. TEKLER; üç set üzerinden 6-6 olduğunda set tie-break(7 puan), setler 1-1 olduğunda son set maç tie-break oynanır(10 puan).  Oyunlarda karar puanı uygulaması vardır.

  2. ÇİFTLER; üç set üzerinden 6-6 olduğunda set tie-break(7 puan), setler 1-1 olduğunda son set maç tie-break oynanır(10 puan). Oyunlarda karar puanı uygulaması vardır.

  1. Takım listeleri ve kategorilerin yerleştirilmesi ve bireysel uygunluk:

  1. Kaptanlar yukarıda belirtilen şartlara uygun, en son yayınlanan kategori listelerine göre takım listelerini oluşturur ve son katılım tarihine kadar takım listelerini Koordinatöre teslim eder. Koordinatör tarafından uygun bulunmayan listenin düzeltilmesi için takıma ek süre verilir.

  2. Takımlar Lig başvurularında vermiş oldukları takım listesinde yer almayan bir oyuncuyu müsabakalarda oynatamazlar.

  3. Her oyuncu tek bir lige katılabilir.

  4. Transferler ve yeni oyuncu ekleme ligin ilk üç haftası süresince yapılabilecektir. Maç oynayan oyuncular için transfer işlemi gerçekleşmeyecektir. Transfer olacak oyuncuların hiç maç yapmamış olması gerekmektedir. W.O. ile maç kazanan yada kaybeden oyuncular maç yapmış sayılacaktır.

  5. Maç tarihi ile aynı gün bildirilen transfer veya yeni oyuncu girişleri o maç için geçerli  olmayacak ve söz konusu oyuncu(lar) ancak bir sonraki takım maçında listede yer alabilecektir.

  6. Her takımın bir adı olacaktır.

  7. Yaş sınırı – 16 Yaş ve üstü 2007 doğumlular dahil.

  8. Yaş nedeniyle kategori düşme uygulaması yapılmayacaktır. Koordinatör yaşı ne olursa olsun her bir oyuncu ile ilgili seviye tespiti yapacak olup, kategori değişimi ile ilgili kararını verecektir.

  1. Kaptanların sorumlulukları:

  1. Kaptanlar, takımları adına Koordinatör ile iletişimi sağlar.

  2. Kaptanlar, tüm oyuncularının lig kurallarını bilmelerinden sorumludur.

  3. Kaptanlar, Lig Kurulu tarafından yapılan tüm toplantılara katılır ve tüm bilgileri takım arkadaşları ile paylaşmalıdır.

  4. Takım kaptanları, takım listelerinin hazırlanmasından ve oyuncuların kategorilerine uygun sıralama listelerine yerleştirilmesinden sorumludur. Tekler ve çiftler sıralaması yapılırken üst kategori oyuncusu üst sıradan başlamak üzere aşağıda maksimum formülleri verilen listeye göre yapılacaktır.

  5. Kaptanlar takımının müsabakası öncesinde o gün oynayacak oyuncuların listesini maçtan 15 dakika önce koordinatöre vermekten sorumludur. Verilen liste kontrol edildikten sonra uygun bulunduğunda yapılan eşleştirme ve maç sırasına göre oyuncuların hazır bulunmasından sorumludur.

  6. Maç gününde single takım listelerinde boş yer bırakılmayacaktır. Her maç için takımdan uygun bir oyuncunun ismi ile (takım listesinde mevcut isimlerden ) doldurulacaktır. Double sıralama listesi single maçların bitiminde kaptan tarafından koordinatöre verilecektir.

  7. Maç gününde listeler açıklandıktan sonra sıralama listesinde yanlışlık yapıldığı belirlenen takımın oyuncusu WO edilecektir.

  8. Aynı oyuncu hem teklerde hem çiftlerde oynayabilecektir.( 1 teklerde 1 double da oynamak üzere).

  9. Takımının müsabakası sonunda maçlarının skorlarını koordinatöre  bildirmekten ve oyun topunu eksiksiz teslim etmekle sorumludur.

  1. Oyuncunun kadrodan çıkarılması ve eklenmesi

  1. Bir oyuncu, kaptanına veya gerekirse Koordinatöre bildirerek ismini bir takım listesinden çıkarılmasını isteyebilir.

  2. Kaptan, oyuncuya makul bir çaba gösterdikten sonra hedeflerine uygun bulmadığı durumu görürse, yazılı bildirimle Lig Kurulundan oyuncunun takım listesinden ihraç edebilir.

  3. Yukarıda belirtilen kurallara göre takımdan bir oyuncu çıkarılırsa yerine başka bir oyuncu alınabilir. Oyuncu ekleyecek olan takımların maçlarından en az iki gün önce saat: 17.00’ye kadar mail ile Tenis Koordinatörlüğüne e-mail yoluyla  bildirmeleri gerekmektedir.

  4. Bu kural maçların başlangıcından itibaren ilk üç hafta (transfer haftası) boyunca uygulanabilir.

  1. Oyuncunun kadrodan çıkarılması ve eklenmesi

  1. Bir oyuncu, kaptanına veya gerekirse Koordinatöre bildirerek ismini bir takım listesinden çıkarılmasını isteyebilir.

  2. Kaptan, oyuncuya makul bir çaba gösterdikten sonra hedeflerine uygun bulmadığı durumu görürse, yazılı bildirimle Lig Kurulundan oyuncunun takım listesinden çıkarılmasını isteyebilir.

  3. Yukarıda belirtilen kurallara göre takımdan bir oyuncu çıkarılırsa yerine başka bir oyuncu alınabilir. Oyuncu ekleyecek olan takımların maçlarından en az iki gün önce saat: 17.00’ye kadar mail ile Tenis Koordinatörlüğüne e-mail yoluyla  bildirmeleri gerekmektedir.

  4. Listeler oluşturulduktan sonra boşta kalan oyuncuların takımlara dağılımı konusu yönetimin yetkisindedir.

  1. Maçların oynanma sırası:

  1. Takımlar Arası müsabaka takvimi önceden ilan edilecek, takımlar müsabaka günü maçlar başlamadan en geç 15 dakika önce takım listelerini müsabaka koordinatöre vereceklerdir. Maçlar başlamadan 15 dakika önce liste vermeyen takım HÜKMEN mağlup ilan edilecektir. Maçların başlama hafta sonu saati 10:00  - 15:00 iki seans, hafta içi 19:00 dir.

  2. Kadın maçlarının sırası:

  1. TEK 2. ve 4. maçlar Kadınlar:                 

  1. HAFTA İÇİ SAAT 19:00  

  2. HAFTA SONU SAAT 10:00 VE 15:00

  1. TEK 1. ve 3. maçlar Kadınlar:

  1. HAFTA İÇİ SAAT 20:30

  2. HAFTA SONU SAAT 11:30 VE 16:30

  1. ÇİFTLER 1-2nci maçlar Kadınlar:

  1. İkinci tekler maçına müteakip

  1. Erkek maçlarının sırası:

  1. TEK 2. ve 4. maçlar Erkekler:                 

  1. HAFTA İÇİ SAAT 19:00  

  2. HAFTA SONU SAAT 10:00 VE 15:00

  1. TEK 1. ve 3. maçlar Erkekler:

  1. HAFTA İÇİ SAAT 20:30

  2. HAFTA SONU SAAT 11:30 VE 16:30

  1. ÇİFTLER 1-2-3. maçlar Erkekler:

  1. İkinci tekler maçına müteakiben başlayacaktır ancak saat 22.00 itibariyle çiftler (Double) maçında oynayacak oyuncuların hazır bulunması gerekmektedir.

  1. Müsabaka listesinde yapılacak hatalar Takım Kaptanı sorumluluğundadır. Listeler verildikten ve takımlar açıklandıktan sonra değişiklik yapılmayacaktır. Listesinde hata olan takım hatalı olan maçı 6-0 / 6-0 hükmen kaybetmiş sayılır.

  2. Isınma; süresi 5 dakikadır.  

  3. Takım müsabakası ilk maç başlama saatinde isimleri korta çağrılan oyuncular çağrı yapıldıktan sonra 5 dakika içinde  kortta bulunmak zorundadır, takip eden diğer maçlar için maç bittikten sonra isimleri anons edilen oyuncular 10 dakika içinde kortta hazır bulunmak zorundadır.  Belirtilen zamanda kortta bulunmayan oyuncu WO ilan edilecektir.

  4. Her takım müsabakası 4 tek ve 2 çift maçından oluşacaktır.

  5. Her single maçında yeni top kullanılacaktır. Maç sonunda toplar baş hakeme iade edilecektir.

  1. Hava muhalefeti nedeniyle ertelenen maçlara:

  1. Oynanan maçların skorları tescil edilir.

  2. Oyuncular maça başladılarsa aynı oyuncularla,

  3. Oyuncular maça başlamadılar ise yeni belirlenen oyuncularla devam edebileceklerdir.

  4. Lig koordinatörü ile ertelenen maçın oynanacağı program yapılmadan tesisten ayrılmayacaktır.

  1. Play-Off maçlarının detayları:

  1. ERKEK 1. Lige katılan her takım kendi arasında maç yaptıktan sonra 8 takım  Play-off'a çıkacaktır. 8’li fikstür eleme şeklinde oynayacaktır.Kalan 4 takım grup formatında oynayıp, grup 1.si ve 2.si final oynayacaktır.

  2. KADIN 1. Lige katılan her takım kendi arasında maç yaptıktan sonra 8 takım  Play-off'a çıkacaktır. 8’li fikstür eleme şeklinde oynayacaktır.

  3. ERKEK 2. Lige katılan her takım kendi arasında maç yaptıktan sonra 8 TAKIM  Play-Off'a çıkacaktır. 8’lı fikstür şeklinde play-off oynayacaktır.

  4. KADIN 2. Lige katılan her takım kendi arasında 2 devre maç yaptıktan sonra 4 TAKIM  Play-Off'a çıkacaktır. 4’lü fikstür şeklinde play-off oynayacaktır.

  5. Play-Off maçlarında 1. lig erkekler ve 2. lig erkekler hariç 3-3 beraberlik durumunda 7. maç oynanacaktır. 7. Maç double olup En yüksek 1.Lig kadınlar da  A+/A 2.Lig kadınlar da B/C oynatılmak zorunda dır.

  6. Yarı final ve final maçları hakemli oynanacaktır.

  • Erkek 1. lig kuralları:

  • En fazla 12 takım ile lig başlayacaktır.

  • Ligde sadece M+, M,A+,A ve B oyuncuları oynayabilir.

  • Erkek 1. liginde maksimum oyuncu sayısı:  ( 1M+,  1M,3A+, 4A, 4B ) 13 + 2 Joker oyuncusu

  • Joker, A, B kategorilerinden olmak üzere max 15 kişiden oluşur. M+, M ve A+ aktif oyuncu sayılarının diğer kategorilere göre az olması sebebiyle sınırlama getirilmiştir.

  • Takımlarında M ve M+ oyuncu bulundurmayan takımlar bu oyuncular yerine A+ oyuncu yazabilecektir.

  • Maçlar başladıktan sonra koordinatör tarafından oyuncuların kategori değişiklikleri yapılması durumunda; o takıma ilave oyuncu transfer hakkı verilebilir ( oyuncunun üst kategoriye taşınması durumunda ).

  • Bir günde 4 Single 3 Double maç oynanacaktır.

  • Single maç dizilimleri

  • M+

    A

    A

    B

    10 Puan

  • M+

    A+

    B

    B

    10 Puan

  • M

    A+

    A

    B

    10 Puan

  • A+

    A+

    A

    A

    10 Puan

  • Kategori puanları:

  • M+: 5 PUAN      

  • M: 4 PUAN    

  • A+: 3 PUAN  

  • A: 2 PUAN    

  • B: 1 PUAN 

  • Bir günde maksimum 2 A+ oyuncu single oynayabilir.

  • Bir günde maksimum 2 A oyuncusu single oynayabilir.

  • Bir günde maksimum 2 B oyuncusu single oynayabilir.

  • Birinci single maça M+, M ve A+ kategorisinden oyuncu çıkması zorunludur.

  • Birinci single maça A ve B kategorisinden oyuncu çıkamaz.

  • M+ ve/veya M oyuncular 1 Single maç, 1 Double maç oynayabilirler.

  • Birinci single hariç düşük kategori oynatılabilir.

  • B kategorisi oynatma zorunluluğu yoktur.

  • Double Maç Dizilimleri

  • M+/A

    A+/A

    B/B

    14 Puan

  • M / A+

    A+/B

    A/B

    14 puan

  • A+/A+

    A+ / A

    A/B

    14 puan

  • M+/A+

    A+ / B

    B/B

    14 puan

  • M / A

    A+ / A+

    B/B

    14 puan

  • M/A

    A+/B

    A+/B

    14 puan

  • A+/A

    A+/A

    A+/B

    14 puan

  • 1. Double maçına B oyuncusu çıkamaz.

  • 1 B oyuncusu 3. double maça çıkmak zorundadır

  • En fazla 3 aynı kategori yazılabilir. (M ve M+ hariç)

  • Düşük kategori oynatılabilir.

  • HER MAÇ 1 PUAN ÜZERİNDEN HESAPLANACAKTIR.

  • Erkek 2. lig kuralları:

  • Ligde sadece B, C ve D oyuncular oynayabilir.

  • Maksimum oyuncu sayısı: (4B,6C,6D) 16+4 joker oyuncusu olmak üzere max 20 kişiden oluşur.

  •  Joker sadece C ve D kategori oyuncularından olabilir.

  • Maçlar başladıktan sonra koordinatör tarafından oyuncuların kategori değişiklikleri yapılması durumunda; o takıma ilave oyuncu transfer hakkı verilebilir ( oyuncunun üst kategoriye taşınması durumunda ).

  • Bir günde 4 Single 3 Double maç oynanacaktır.

  • Single maç dizilimleri

  • B

    C

    C

    D

    8 Puan

  • Kategori puanları:

  • B: 3 PUAN

  • C: 2 PUAN

  • D: 1 PUAN

  • Bir günde maksimum 1 B oyuncu single oynayabilir.

  • Birinci single maça B veya C kategorisinden oyuncu çıkması zorunludur.

  • Birinci single maça D kategorisinden oyuncu çıkamaz.

  • Birinci single hariç düşük kategori oynatılabilir.

  • Double maç dizilimleri

  • B/B

    C/C

    D/D

    12 Puan

    B/B

    B/D

    D/D

    12 Puan

    B/C

    B/C

    D/D

    12 Puan

    B/C

    C/C

    C/D

    12 Puan

  • 1. Double maçına D oyuncusu çıkamaz.

  • 3. Double maçına en az 1 D oyuncu çıkmak zorundadır.

  • Düşük kategori oynatılabilir.

  • HER MAÇ 1 PUAN ÜZERİNDEN HESAPLANACAKTIR.

  • Kadın 1. lig kuralları:

  • Ligde sadece M,A+,A ve B oyuncuları oynayabilir.

  • Kadın 1. liginde maksimum oyuncu sayısı:  ( 1M,  2A+, 4A, 6B ) 13 + 4 Joker oyuncusu

  • Joker :1 A+ en fazla, kalanlar A ve B kategorilerinden olmak üzere max 17 kişiden oluşur.

  • M ve A+ aktif oyuncu sayılarının diğer kategorilere göre az olması sebebiyle sınırlama getirilmiştir.

  • Maçlar başladıktan sonra koordinatör tarafından oyuncuların kategori değişiklikleri yapılması durumunda; o takıma ilave oyuncu transfer hakkı verilebilir ( oyuncunun üst kategoriye taşınması durumunda ).

  • Bir günde 4 Single 2 Double maç oynanacaktır.

  • Single maç dizilimleri

  • M

    A

    B

    B

    8 Puan

  • A+

    A

    A

    B

    8 Puan

  • A+

    A+

    B

    B

    8 Puan

  • Kategori puanları:

  • M: 4 PUAN

  • A+: 3 PUAN

  • A: 2 PUAN

  • B: 1 PUAN

  • Son single maça B kategorisi çıkmak zorundadır.

  • Birinci single maça B kategorisinden oyuncu çıkamaz.

  • Double maç dizilimleri

  • M/A

    B/B

    8 Puan

  • M/B

    A/B

    8 Puan

  • A+/A

    A/B

    8 Puan

  • A+/A

    A/B

    8 Puan

  • A+/B

    A/A

    8 Puan

  • A+ / B

    A+ / B

    8 Puan

  • M sadece birinci maça çıkabilir.

  • Karşılaşmalara en az bir B oyuncu çıkmak zorundadır.

  • Kadınlar 2. lig kuralları:

  • Ligde sadece B, C ve D oyuncular oynayabilir.

  • 2. Ligde en az bir ( 1 ) D oyuncusu ( teklerde ve çiftlerde ayrı ayrı) oynaması mecburiyeti vardır.

  • Maksimum oyuncu sayısı:

  • (4B,6C,6D) 16+4 joker oyuncusu olmak üzere max 20 kişiden oluşur.

  •  Joker sadece C ve D kategori oyuncularından olabilir.

  • Maçlar başladıktan sonra koordinatör tarafından oyuncuların kategori değişiklikleri yapılması durumunda; o takıma ilave oyuncu transfer hakkı verilebilir ( oyuncunun üst kategoriye taşınması durumunda ).

  • Bir günde 4 Single 2 Double maç oynanacaktır.

  • Single maç dizilimleri

  • B

    C

    C

    D

    8 Puan

  • Kategori puanları:

  • B: 3 PUAN  

  • C: 2 PUAN    

  • D: 1 PUAN 

  • Bir günde maksimum 1 B oyuncu single oynayabilir.

  • Birinci single maça B veya C kategorisinden oyuncu çıkması zorunludur.

  • Birinci single maça D kategorisinden oyuncu çıkamaz.

  • B oyuncular 1 Single maç, 1 Double maç oynayabilirler.

  • Birinci single hariç düşük kategori oynatılabilir.

  • Double maç dizilimleri

  • B/C

    C/D

    8 Puan

  •                               En az 1 D oyuncusu 2. double maça çıkmak zorundadır.

  • Düşük kategori oynatılabilir.

  • HER MAÇ 1 PUAN ÜZERİNDEN HESAPLANACAKTIR.